54. Razmišljanja o knjizi “Svemir i njegovi stanovnici”

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

 

Evangelizacija niskog svemira

Predraga braćo i sestre, nadam se da ste slušali i meditirali, razmišljali o riječima Svetog Mihaela Arkanđela. Danas vam želimo govoriti o evangelizaciji niskog svemira, na poseban način Zemlje. Zemlja je smještena u niskom svemiru; cijeli niski svemir se pobunio protiv Boga. Zemlja se nije samo pobunila, nego je i ušla u savez sa Luciferom po istočnom grijehu, koji se nažalost također i danas pronosi na Zemlji. Većina ljudi na Zemlji nije prihvatila Isusa Krista, Spasitelja. Mnogi su se posvetili Sotoni. Postoje predstavnici Zemlje, iluminati, koji se nalaze u Konfederaciji svjetlosti, to znači jednoj međuplanetarnoj organizaciji koja je na raspolaganju Luciferu. Evangelizacijom niskog svemira, niski svemir će kako kaže Sveti Mihael stvarat otpor i nasilje protiv Božjeg plana. Ovo je mjesto Luciferove snage, ali moćna Trojstvena snaga će ići iznad toga. Svatko će trebati izabrati: sa Isusom Kristom ili sa Luciferom. Neće više biti vremena za popravak. U evangelizaciji niskog svemira ostaje Zemlja: nažalost zlo će se skoncentrirati na Zemlji te će se očitovati u svoj svojoj snazi pojavom Antikrista, figure izabrane od Lucifera.

 

Sveti Mihael je rekao: Ovo će se malo stado direktno sukobiti sa silama zla i Zemlja će biti u scenariju najveće bitke između duhova svih vremena: borbi između Duha Božjeg, prisutna u njegovoj djeci, i duha svijeta prisutna u silama tame. [1]Dakle, čekaju nas velike kušnje. Ono što vidimo, osjećamo na Zemlji samo su neka upozorenja, za ono što nadolazi. Sveti Mihael se nije obratio samo službenoj Crkvi, nego se obratio svakome od nas, onima koji se smatraju vjernicima i žele prihvatiti plan Božji, da se odluče odmah kako bi skratili patnje koje će zadesiti Zemlju. „Ako se to bude vršilo, patnje čovječanstva Zemlje bit će skraćene i primit ćete svu neophodnu pomoć s moje strane i od strane svih sredstava kojima sam na čelu. Ovo je zadnji poziv koji vam upućujem, nakon čega Bog preuzima riječ koji će učiniti ono što misli.”[2] Dakle, s ovim uvodom čitat ćemo posljednji poziv Trojstvenog Duha koji se nalazi u knjizi koju vam komentiramo.“

Iz knjige „Ispisati povijest: Svemir i njegovi stanovnici“

„Sveti Mihael je još u poruci od 19. studenoga 2013. sažeo poslanje evangelizacije koje su vjerna braća provodila u 2013. Nakon što je rekao da je srednji svemir već bio posjećen od vjerne braće, kao što smo vidjeli, izjavio je:

– vjerna braća su bila u očekivanju Božjeg naloga da uđu u niski svemir, kako bi i tamo izvršili njihovo djelo evangelizacije;

– da će ulazak vjerne braće u niski svemir i početak njihovog snažnog svjedočanstva rezultirati teškim posljedicama na Zemlji;

– da će Zemlja biti posljednji planet u niskom svemiru kojeg će vjerna braća posjetiti. Oni će međutim biti u zajedništvu s malim ostatkom naroda na Zemlji koji vjeruje u njihovo postojanje i čeka ih; doći će posjetiti i poučiti pojedince i jezgre dobro pripremljene i štitit će djecu Božju;

– u odgovarajuće vrijeme, Bog će zapovjediti vjernoj braći da se otvoreno pokažu cijelom čovječanstvu na Zemlji.

Stigli smo do vaših dana; vidite koliko se toga dogodilo u svemiru od onoga dalekog trenutka stvaranja. Koliko toga je Bog učinio za vas i koliko toga će još učiniti! Ova pripovijest vam je pomogla da shvatite da čovječanstvo na Zemlji nije jedino u svemiru, nije to nikada bilo. Nije niti najbolje, daleko od toga! Jedno je sigurno: Bog ga je uvijek ljubio. Ljubio je ljude na Zemlji nježnom ljubavlju koju otac gaji prema svojoj najslabijoj djeci. Zato je bio toliko strpljiv: poslao vam je svoga Sina Isusa Krista; u njegovo ime vam je dao Duha Svetoga. Dao vam je Majku, Blaženu Djevicu Mariju, koja vas ljubi na tako poseban način, i dobro vas razumije jer je dijete vašeg čovječanstva. Stavio je pokraj vas anđele da vas štite, okružio vas je molitvama svetih iz raja; dao vam je toliku braću u cijelom svemiru. Dao vam je izvanredna sredstva u ovom vremenu.

Prije svega, oduvijek vas je pozvao da budete dio njegovog naroda, jednog jako velikog naroda koji će se od jednog kraja svemira do drugog okupiti oko svoga Pastira Isusa Krista i činiti jedno stado. Jedan Bog i jedan narod. Jedan svećenički narod, bezgrešan, prikazan Bogu, koji će jednog dana jednoglasno podići pjesmu hvale Bogu svome Stvoritelju.

Ako budete motrili ove stvarnosti izdići ćete se iznad Zemlje i njezinih tjeskoba. Vaše čovječanstvo je pritisnuto okovima materijalne bijede, instinktivnih potreba koje zauzimaju previše mjesta u dušama i sve ih više pritišću. Došlo je vrijeme da uzdignete pogled! Pozvani ste kao svi drugi sudjelovati u slobodi i slavi djece Božje. Vi niste manje vrijedni u odnosu na vjernu braću iz svemira; svi ste bili stvoreni na sliku i priliku Božju i braća ste Kristova.

Što vam još nedostaje? Nedostaje vam nesebična ljubav prema Bogu i vjernost Stvoritelju, koji je uvijek bio pravedan prema vama, a vi niste bili takvi prema njemu. Često ste igrali prljave igre, često ste namještali igru, niste bili odani. Ali znajte da se Boga ne može prevariti; ako to pokušate ranjavate se.

Nedostaje vam odluka da pripadate samo Bogu i da zatvorite vrata neprijatelju; on vam pruža samo dim i dimom vas osljepljuje. Otvorite oči i srca! Bog vas čeka na vratima svoje kuće da vas učini kraljevskim narodom. Odlučite se dakle prije nego što bude kasno i vrata njegove kuće se pred vama zatvore.

Bog je uvijek poštivao vašu slobodu. Ali jednog dana će doći Božji sud koji će označiti kraj vremena. Onda će se od vas tražiti račun za vašu slobodu; ona je jedan veliki talent koji vam je Bog dao. Nastojte ga dakle dobro uložiti (Mt 25,14-30).“

 

Dok vam čitamo i komentiramo ovu knjigu, nalazimo se svi u korizmenom vremenu, vremenu obraćenja, pokore i molitve koja vodi u uskrsli život. Bog želi ovaj narod uskrsli i preobražen i želi ga voditi u novo stvaranje.

Ja vas blagoslivljam da Duh Sveti obasja vaš put, da obasja vašu pamet, vaše srce da cijelo vaše biće odluči pripadati Isusu Kristu, Spasitelju svijeta, kako bi zajedno sa svom braćom i sestrama u Kristu u cijelom svemiru mogli ući u novo stvaranje, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

 

[1]Usp. Poruka Svetog Mihaela Arkanđela od 19. studenog 2013. pod naslovom: “Ne boj se stado malo…”(Lk 12,32), objavljena na ovoj stranici

[2]Usp. Poruka od 19. studenog. 2013