32.Razmišljanja o knjizi Svemir i njegovi stanovnici

 

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

Novi posjet vjerne braće – Papa Pio XII

Predraga braćo i sestre, večeras ćemo dodirnuti jedan jako važan argument koji ćemo čuti također i u sljedećem čitanju, sljedećem komentaru. Još od vremena apostola Gospodin je želio da krene evangelizacija cijelog svemira. Tomu su bili svjedoci sveti Petar, sveti Pavao koji su nam govorili o iskustvima sa vjernom braćom u svemiru koja su ih posjetila. Možete čitati u knjizi “2012. Odlučujući izbor čovječanstva”. Narod nije bio spreman, te je Bog dopustio da sazrijevaju vremena, te da narod sazrijeva s vremenom. Malo po malo također i kroz mistična iskustva ova se istina očitovala. Mi smo čitali glede Gospinih ukazanja u Fatimi da su se zajedno s Njom u velikim ukazanjima pojavljivala i vjerna braća. Međutim u ova dva razmišljanja mi ćemo čuti očevice. Bog je želio približiti Crkvu i ljude na Zemlji ovoj stvarnosti, te im je poslao vjernu braću da bi se susrela s nekim političarima i papama. Pape su bili očevici, dotaknuli su vjernu braću, pozdravili. Više od ovoga Bog ne može dati čovjeku na Zemlji, koji želi sve iskusiti, jer ne vjeruje u znakove; te ako ne vjeruje u opipljive stvari Bog ne može ići prijeko. Naime, poslušajmo ono što se odnosi na večerašnje razmišljanje.

Iz knjige “Ispisati povijest: Svemir i njegovi stanovnici – svezak II”

Nekoliko godina prije nastanka Europske unije, pedesetih godina, dogodila se jedna vrlo važna činjenica o kojoj ni jedna vlast na Zemlji nije nikada službeno progovorila. Zemlja je ponovno bila u opasnosti, unatoč prestanka neprijateljstava i patnji koje su narodi pretrpjeli tijekom Drugog svjetskog rata. Francuska i Njemačka su se teško pomirile i u hladnom ratu su bila suprotstavljena dva bloka: blok zapadne Europe i Sjedinjenih Država s onim istočne Europe. Lucifer i njegovi su već razmišljali kako pokrenuti novi sukob kad je Bog još jednom poslao vjernu braću da posjete Zemlju.

U veljači 1954., jedno izaslanstvo vjernih čovječanstava je došlo tadašnjem Predsjedniku Sjedinjenih Država Dwight Eisenhoweru. Sastanak je održan u jednoj američkoj vojnoj bazi; osim predstavnika oružanih snaga i obavještajne agencije SAD-a bio je prisutan i Biskup jednog važnog grada Sjedinjenih Država.

Vjerna braća su nazočnima prenijela Božju želju da čovječanstvo na Zemlji napokon nađe mir; to je bilo moguće samo preko obraćenja Bogu, odricanja od stranačkih interesa i iskrenog traženja općeg dobra. Obavijestili su nazočne o aktivnostima Luciferovih snaga i Iluminata, o mogućnosti da dođe do napada iz svemira od buntovnih čovječanstva niskog svemira koji su stoljećima u medijalnom kontaktu s Iluminatima Zemlje. Stavili su se na raspolaganje, prema Božjim željama, da pomognu čovječanstvu na Zemlji, ako bi ono prihvatilo radikalno promijeniti svoj način života i počelo ljubiti pravoga Boga i služiti mu.

Još jednom je Bog čekao pozitivan odgovor od čovječanstva. Zato su braća bila poslana Predsjedniku najmoćnije nacije na Zemlji i Biskupu Katoličke Crkve, institucije koja je najbrojniji predstavnik kršćanstva. Američki narod i Crkva zajedno su mogli, uz Božju pomoć i pomoć vjerne braće, preokrenuti situaciju na Zemlji i onemogućiti djelovanje Lucifera i Iluminata u čitavom niskom svemiru.

Biskup koji je prisustvovao sastanku obavijestio je papu Pija XII o onome što se dogodilo i prenio ono što su vjerna braća u ime Božje poručila. Papa je tu vijest primio s radošću, ali ju je zadržao za sebe.

Što se dogodilo u SAD-u nakon tog sastanka? Baš ništa. Kao što se uvijek događa vašem čovječanstvu, nitko od nazočnih na tom susretu nije preuzeo odgovornost da o tome obavijesti narod, zapravo su vojni vrh i američke obavještajne službe mislile izvući od vjerne braće mnoge informacije korisne na tehnološkom i vojnom polju, iskoristiti njihovu dobru vjeru za jedan kvalitativni skok i tako nadmašiti sovjetskog neprijatelja. Nitko se nije namjeravao promijeniti, a još manje štovati i služiti pravoga Boga. Vjerna braća su već na prvom susretu primijetila licemjerje nazočnih pa ih je Bog poslao izravno Papi.

Papa Pio XII je imao više susreta s vjernom braćom, bilo u Vatikanu bilo u Castel Gandolfu, tijekom kojih je Papa primio mnoga objašnjenja o životu u svemiru, o trećoj fatimskoj tajni i o poslanju Crkve u svemiru, o djelovanju Iluminata koji su djelovali i unutar samog Vatikana, preko svojih predstavnika koji su se vješto uvukli u Rimsku Kuriju. Papa je bio užasnut i zamolio je vjernu braću da budu blizu njega čekajući da dođe vrijeme da se navijesti svijetu treća fatimska tajna i život u svemiru. Pokazao se spremnim to obznaniti, svjestan ozbiljnosti vremena i opasnosti koja prijeti čovječanstvu na Zemlji.

Što se potom dogodilo u Vatikanu? Papa je u grubim crtama obavijestio svoje suradnike iz Rimske Kurije o onome što se dogodilo; od tada je protiv njega započeo jedan nasilan progon unutar Kurije. Sve je bilo korišteno da ga se ocrni, iako to nije nikada izišlo na vidjelo. Posljedica je bila ta da je lik tog Pape uvijek bio kontroverzan, unatoč otvaranju postupka za proglašenje blaženim. Sile zla su se okomile na Pija XII koji je umro 1958. u jednom zatrovanom ozračju; njegovo mrtvo tijelo je bilo obeščašćivano. On je znao za mnogo toga o čemu nije govorio nikome osim nekolicini bliskih prijatelja; ali je to ostavio zapisano za svoje nasljednike, uvjeren da je to na dobrobit cijelog čovječanstva. Vjerna braća su čekala izbor novog Pape.

Pio XII je bio veliki Papa, ponizan i hrabar, pun dobrote i nježnosti. Velikodušno je u svom srcu odlučio, pod cijenu vlastitog života, navijestiti svijetu prisutnost druge djece Božje u svemiru, osobito onu vjerne braće u koju je vjerovao i s kojima je uspostavio odnos povjerenja i započeo dobru suradnju. Želio je objaviti ono što je Majka Božja rekla u Fatimi. Bio je uvjeren da se istina mora navijestiti i da Crkva ne može za sebe zadržati ono što je Bog objavio za dobrobit cijelog čovječanstva. Osjećao se slugom čovječanstva, ali nije uspio učiniti ono što se nadao u svome srcu. Puno je trpio i Bog je prihvatio njegove patnje kao žrtvu, kao zadovoljštinu za mnoge grijehe čovječanstva i Crkve. Ostavljen je sam i bio je napadan od mnogih; o njemu su izrečene mnoge laži, osobito s obzirom na njegov odnos prema nacizmu i holokaustu. Sve je to bio samo izgovor; razlog njegovog proganjanja je bio drugi: nije mu se htjelo dopustiti da objavi ono što je smetalo moćnicima Zemlje i mnogim predstavnicima Crkve. Ali njegova žrtva ipak nije bila uzaludna, jer je otvorila put za događaje koji su uslijedili”.

Pitamo se zašto čovjek ima strah od Boga? Zašto ima strah od istine? Kako čovjek može primiti svjedočanstvo? On može prihvatiti svjedočanstvo ako ga ne uprlja, te ako nema u sebi interese protiv svjedočanstva. Ovo je u redovnim stvarima, ali isto vrijedi i za izvanredne stvari. Tko se boji da će Bog zauzeti sav prostor u njegovu životu, ne ostavlja prostor u vlastitom životu Bogu i njegovim istinama. Većina slušatelja ove stranice vjeruje u Isusa Krista i očekuje Božić. Ja vam upućujem čestitku sa željom da budete raspoloživi dati sav prostor u vašem životu Isusu Kristu kao što je to učinila Marija i kao što je sveti Josip posvetio cijelo svoje biće posluživanju Boga. Mi znamo da po prirodnom redu otvaramo prostor onomu koji nas ljubi ili vjerujemo da nas ljubi. Upravo u mjeri u kojoj vjerujemo u ljubav, mi se otvaramo. Isti zakon vrijedi na izvanrednoj razini. Ako mi vjerujemo u ljubav Božju koju nam je očitovao puno puta u povijesti spasenja, na poseban način kad je poslao svog Sina na Zemlju da se utjelovi; ako vjerujemo ovoj ljubavi, ako ljubimo ovu ljubav tada prepuštamo sav prostor u našoj nutrini Bogu. Tada nam Bog ne oduzima život nego nam ga ponovno daruje obnovljenog, obogaćenog, uzdignutog. U tome se sastoji skok u kvaliteti u našem životu, skok u kvaliteti u čovječanstvu. Dolazimo naime do centralne točke naše poruke kroz ove godine: darovati se Bogu; i darovati se po Mariji onako kako je Ona darovala svoje tijelo i dušu da se Bog utjelovi i djeluje u Njoj. Isti zakon vrijedi za svakoga od nas na duhovnoj razini. Sve ovo o čemu mi razmišljamo u ovom vremenu o uglavljenju svemira u Krista, treba slijediti ovaj zakon. Ako želimo da Bog bude sve u svima, da svi dođemo do ove punine života ovo je zakon za to: darovati život Bogu da ga on preobrazi i dovede do savršenosti.

Želim vam čestit Božić, i kažem vam da ovaj Božić nosi jaku dinamiku. Sve velike svetkovine na Zemlji svake godine su dodatno ubrzanje prema uglavljenju u Krista svega svemira. Neka vas ova istina učini raspoloživima da prihvatite ovu dinamiku milosti koja djeluje na ovaj Božić kako bi vas pripremila za ove događaje u koje sve više ulazimo.

Ja vas blagoslivljam da u vama bude mir. Sve ono što Bog bude činio, činit će da vam donese mir, da vam donese pravu sigurnost za očitovanje njegove ljubavi i preporađanje vašeg života. Blagoslivljam vas da budete raspoloživi, te da ne prihvatite rođenog Isusa Krista kao jedan od darova koje u modernom društvu donosi Djed Božićnjak. Molim vas da vidite Boga i Njegova Sina, kao dar koji sadrži sve darove za vaš život. Neka vam daruje sve da vi pronađete sebe i vaše najbliže ostvarene u Bogu. Čestitke i moj blagoslov, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.