31.Razmišljanja o knjizi Svemir i njegovi stanovnici

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

Hladni rat i država Izrael – Nastanak Europske unije (EU)

Predraga braćo i sestre, mnoge događaje iz naše povijesti mi poznajemo onakvima kakvi su zapisani, te kako su nam preneseni a mnogi događaji se odvijaju pred našim očima te ih gledamo. Nažalost ne shvaćamo dubinu tajni, niti duboke razloge odvijanja tih događaja. Na razini tajne čovjek može ostati ravnodušan ili može tražiti pomoć nekog duha, kao što to čine posvećeni Luciferu. A kršćani? Ako ne traže pomoć Duha Svetog, oni ostaju u tami. Isto tako Isus se povukao da bi ustupio mjesto Duhu Svetom. Sada je vrijeme da molimo Duha Svetog, da želimo da bude prisutan, živ, djelotvoran u nama da bismo razumjeli ova vremena.

Iz knjige “Ispisati povijest: Svemir i njegovi stanovnici – svezak II”

Hladni rat i država Izrael

Povijest vas uči da su Hitler i Mussolini bili poraženi od tzv. savezničkih snaga. Mnogi od onih koji su se borili protiv Hitlera i Mussolinija bili su stvarno uvjereni da oslobađaju čovječanstvo od velikog zla. A zapravo su Iluminati, shvativši da ne mogu ostvariti toliko željeni Novi Svjetski Poredak, prepustili Hitlera i Mussolinija njihovoj sudbini i usmjerili svoju pažnju na angloameričke snage. Njima su pridružili Staljina kako bi se zadržao duh rata na planetu: Staljin je mrzio Engleze i Amerikance kao i oni njega. U slučaju da bude potrebno Iluminati su mogli lako pokrenuti treći svjetski rat kako bi došli do Novog Svjetskog Poretka.

Međutim, u tom trenutku je trebalo previše novca za financiranje jednog novog rata i bilo je bolje pričekati razvoj poslijeratne situacije. Iluminati su zato odlučili napraviti jedan novi ustroj Europe stvarajući dva bloka, jedan na Istoku i drugi na Zapadu. Pustili su da između ta dva bloka tinja plamen mržnje u obliku jednog čudnog konflikta. Zapad i Sovjetski Savez su počeli borbu bez oružja, borbu špijunima: to je bio početak tzv. hladnog rata. Sve ono što je hladno dolazi od mržnje; zato je hladni rat bio jedan pravi rat s puno više mrtvih nego što mislite.

Lucifer i njegovi demoni nisu prestajali raspirivati vatru mržnje i zahtijevali su od Iluminata sve smjelije inicijative. Europa i Amerika su bile u ratu sa Sovjetskim Savezom i njegovim satelitskim Državama. A ostatak svijeta? Kako razbuktati mržnju i drugdje, primjerice, između arapskih zemalja i kako konačno uništiti židovski narod, što je bila prava Luciferova opsesija?

Rješenje je bilo pronađeno nakon mnogih zazivanja demona preko sotonskih obreda i ljudskih žrtava i nakon intenzivnog ezoterijskog djelovanja: stvoriti državu Izrael u Palestini protjerivanjem palestinskih naroda. Jedno domišljato ratno lukavstvo: izbit će nerješiv i trajan konflikt, židovski narod će biti omražen zauvijek. Sveta zemlja koju Lucifer prezire neće više biti Isusova zemlja, nego zemlja mržnje, barutana svijeta. Sve se upravo tako odvijalo.

14. svibnja 1948. je bio proglašen nastanak države Izraela koju su odmah priznale dvije svjetske velesile, SAD i SSSR. Ubrzo nakon toga je izbio strašan arapsko-izraelski konflikt. Od tada Izrael nema mira i Palestina je umotana u spiralu mržnje bez kraja, koja je zahvatila čitavi Bliski Istok i čije razbuktavanje prijeti čitavom svijetu. Posljedice su bile pred vašim očima.

Situacija u svijetu, nekoliko godina nakon završetka Drugog svjetskog rata, nije se mogla nazvati mirnom: Europa je bila podijeljena i hladni rat između dvije velesile je uzimao maha; arapsko-palestinski konflikt se razbuktavao. Treći svjetski rat je mogao izbiti u svakom trenutku. Ali Bog koji bdije nad svojom djecom, nadahnuo je nekim ljudima plemenita duha jedan veliki projekt koji je mogao utjecati na drugačiji tijek povijesnih zbivanja.

Nastanak Europske unije (EU)

Kada se danas govori o Europskoj uniji mnogi misle na sadašnju Europu: ekonomski i financijski moćnu, više ili manje okultnu, koja određuje sudbinu europskih naroda i ne samo njih, jer Europska unija utječe na cijeli svijet. No na početku nije bilo tako. Od 1950. neki katolički političari snažno nadahnuti svojom vjerom u Krista predstavili su jedan projekt namijenjen promijeniti sudbinu Europe. Bili su to utemeljitelji Europske unije, čiji su korijeni kršćanski, uz dužno poštovanje prema onima koji bi to htjeli poreći.

Robert Schuman, Alcide De Gasperi, Jean Monnet, Joseph Bech, Konrad Adenauer, vjerovali su u projekt ujedinjene Europe, napokon slobodne od starih sukoba, od mržnje i straha, sposobne služiti čovječanstvu i dovesti ga do pravog kršćanskog zajedništva. Ti su ljudi bili u stanju u sebi i međusobno prijeći barijere mržnje, pružiti ruku jedni drugima zaboravljajući neprijateljstva između njihovih naroda, prelazeći preko svačijih osobnih razloga kako bi došli do Europe kao domovine svih naroda. Bili su to ideali bratstva u Kristu, jedinog koje je moglo ugasiti Luciferovu mržnju. To su bili počeci Europske unije koja je nastala Sporazumom o Europskoj ekonomskoj zajednici (CEE) od 25. ožujka 1957., na dan kada se Katolička Crkva spominje navještenja Gospodinovog. Sporazum je bio sklopljen u Rimu, gradu tako dragom Iluminatima, ali i Gospodinu. Malo njih zna da je Europska zastava nebesko plave boje, s dvanaest zvijezda poredanih u krug, plod marijanske pobožnosti umjetnika koji ju je osmislio na čast Blažene Djevice Marije. Zvijezde su one o kojima govori Otkrivenje: I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda… (Otk 12,1); nebesko plava boja je Marijina boja, boja neba.

Bog je spriječio da Europa bude ponovno krvava zbog rata, ali Lucifer i Iluminati nisu gubili vrijeme. Projekt ujedinjene Europe je bio postupno modificiran, izobličen i poslije uklopljen u projekt Novog Svjetskog Poretka koji predviđa stvaranje nekoliko središnjih vlada koje drže čitave kontinente, kako bi se učinilo sve jednostavnijom globalnu kontrolu. Od kršćanskog bratstva o kojem su sanjali utemeljitelji prešlo se na masonsko bratstvo sve do vaših dana kada je Europska unija postala zajednica interesa na čelu koje je ona prava vlast koja vlada zemljom, vlast Iluminata. Sve to unatoč dobroj volji i predanosti mnogih koji su nastojali i nastoje oživjeti ideale utemeljitelja ujedinjene Europe. Bog ipak nije dopustio đavlu i njegovim prijateljima da potpuno unište početni projekt: ujedinjena Europa je bila garancija mira čitavih generacija sve do danas; nisu izostali ni brojni rezultati na mnogim poljima. Bog do danas nije dopustio niti će dopustiti da budu izbrisana stoljeća povijesti i kršćanske svetosti kojom je protkan Europski kontinent.

Današnja Europa je izgubila svoj identitet, zanijekala je svoje kršćanske korijene. Čitavi narodi, nekada vjernički, sada su gotovo ateistički. To nije samo plod neprestanog djelovanja zla, nego također slabljenja kršćana koji su dopustili da ih preplavi materijalno blagostanje koje su postigli i postali su mlaki u vjeri. Bacani tamo-amo lažnim idejama i modama, taoci političara i beskrupuloznih financijera, postali su nešto više od statista na pozornici Europske povijesti; i neprijatelj je došao ukrasti sjeme bačeno od Boga. Gubitak vjere u Isusa Krista je otvorio put djelovanju Lucifera. Probudite se kršćani! O vašoj vjeri ovisi mnogo toga u današnjem svijetu.

Europa je danas u teškoj ekonomskoj krizi vješto stvorenoj da bi se isti bogatili, a uništila suverenost i sloboda naroda; poprište je velikih sukoba između europskih masonskih loža i onih američkih za dominaciju u poslovanju i interesima. Iluminati to dopuštaju zadovoljni što sve drže pod kontrolom i svjesni da sve ono što uništava čovječanstvo njih bogati. Lucifer uživa u podmuklosti svojih vjernih saveznika i nastavlja ih nagrađivati sa svakom vrstom bogatstva, plodom nepravde i grabeža. Baš kao što su i njihovi preci na čelu drevnih carstava pustošili i pljačkali zemlje Europe, tako i današnji Iluminati otimaju europskim narodima njihova bogatstva i njihovo dostojanstvo. Do kada? Do tada kada će Bog stati na kraj njihovoj moći”.

Ima jedna zamolba u ovoj knjizi upućena kršćanima: Probudite se kršćani! O vašoj vjeri ovisi mnogo toga u današnjem svijetu“. U tekstu smo razumjeli da bi dobili spoznaju od Lucifera, njegovi ga sljedbenici zazivaju, posvećuju mu se, posvećuju mu također i ljudska bića kako bi postigli rezultate. A kršćani? Kršćani mole da Bog intervenira. U ovoj pripremi za Božić, svakidašnja nam liturgija donosi Božje intervencije; Samson1, Ivan Krstitelj, na kraju Sin Božji koji se utjelovljuje na Zemlji i znamo da se žrtvuje, ali da li mi crpimo iz ove snage žrtve Isusa Krista sjedinjujući se s njim, tražeći njegov Duh? “Probudite se kršćani!” Upravo danas smo slušali u misnoj liturgiji2 kako je cijeli narod, cijeli skup molio dok je Zaharija bio u hramu. Zaharija je imao jedno ukazanje, ali vratimo se unazad; Židovski je narod u pustinji osjećao neizmjernu Božju prisutnost. Nakon Isusove smrti Duh Sveti se spustio među apostole sjedinjene sa Presvetom Djevicom Marijom i učenicima. Ne možemo li i mi u ovom vremenu tražiti Božju intervenciju? Međutim vidimo u praksi; kada molite, kada idete u Crkvu, za što molite? Za sebe? Zadovoljavate li se lijepim svećenikovim propovijedima, lijepim ceremonijama, lijepim gestama; a trebali biste se naprotiv, sjediniti sa Kristovom žrtvom prikazujući sebe na oltaru kao jednu živu žrtvu; kako bi vaš svećenik bio snažno prosvijetljen Duhom Svetim te da bi mogao napraviti jedan zaokret u župi. Ili vi idete u Rim vidjeti papu; ali vidjeti papu, biti zahvaćeni emocijama jer ste ga vidjeli, jer ste čuli lijepe riječi nije dovoljno. Idite prikazati vaš život na oltaru kako bi Bog mogao intervenirati preko pape; da papa može pokazati put prema Isusu Kristu jedinom Spasitelju, baš u ovom vremenu lažnih dijaloga koji su na jako niskoj razini. Tada bi se svijet zaista mijenjao, a sa trga svetog Petra potekla bi rijeka naroda koji nosi snagu Duha Svetog i mijenja svijet. Probudimo se!

Zaharija i Elizabeta su bili dvoje pravednika, poštenih, ali to nije dovoljno. Zaharija se trebao probuditi. Isto tako i svi oni koji se osjećaju pravednima i idu u župu, te se vraćaju jednaki kao prije nije dovoljno. Probudite se prije Božića da Bog može intervenirati u vašem životu i životu svih naših naroda, cijele Zemlje!

Ja vas blagoslivljam da se Duh Sveti spusti na vas, te vas probudi. Neka vam udijeli milost stvarnog sudjelovanja u Kristovoj žrtvi, da uskrsnete zajedno s njim u Euharistiji, primite svu svjetlost za rješenje stvari, primite snagu da slijedite stope Isusa Krista za promjenu svijeta, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

1Usp. Suci 13,2-7.24-25a

2Lk 1, 5-25