1. Novi Narod slavi život

 Predraga braćo i sestre,

ovim naslovom koji će sabrati različita razmišljanja koja slijede, evo nas ponovno zajedno s vama. Nastavljamo živjeti u šutnji, kako smo vam već prije rekli; jer je to najbolji način za život u Božjoj prisutnosti, razumjevanje njegove volje i stavljanje u praksu.

Unatoč tome, Gospodin nas nastavlja slati k vama koji idete ovim putem pokazanim vam kroz ove godine. On nas šalje kada je potrebno jer poznaje poteškoće njegove djece na Zemlji. Trudit ćemo se da se ne vraćamo na ono što ste već čuli, nego da to produbljujemo, kako bismo vas pratili pojašnjavajući vam prolaske koje budete trebali napraviti u ovoj godini; koja će biti jako dinamična i opasna, te koja će od svakoga zahtijevati donošenje pravih odluka, kako ne bismo više kasnili u sudjelovanju u Kristovu djelu u cijelom svemiru.

  1. Želimo prije svega sažeti identitet našeg postojanja i djelovanja. Već smo mnogo godina aktivno zahvaćeni u planu uglavljenja svemira u Krista, ne poradi neke naše zasluge, nego jer je Bog tako želio. Mi nismo samo primili poruke ili imali viđenja;  cijelo naše biće i egzistencija su bili zahvaćeni u ovom djelu Presvetog Trojstva, zajedno sa preuzvišenim sredstvima Presvetom Djevicom Marijom i Svetim Josipom, izvanrednim sredstvima ovog vremena: anđelima, Centralnom Jezgrom i braćom iz svemira vjernom Bogu. Bog nas je svojim djelovanjem sve više preobražavao, kako bismo mogli biti jednog dana nova stvorenja, zajedno sa svom djecom Božjom u  svemiru.

Naša duhovnost se sastoji u življenju Svetog Evanđelja našeg Gospodina Isusa Krista u jednostavnosti poput Svete Nazaretske obitelji, te po primjeru Svetog Franje i Svete Klare Asiške. Naš život nije utemeljen na statičnim pravilima, nego je dinamičan. Neprestano bivamo zahvaćani čudesnom novošću Duha Svetoga koji nas uvodi u vedru i radosnu nadu koja ide preko svake ljudske nade. Ova novost dotiče naše dubine te nas proširuje u sveopćem zajedništvu kako bismo došli do punine života u Bogu; u zajedništvu sa svim anđelima, svetima i pravednicima koji nastanjuju svemir i Zemlju, te sa braćom i sestrama iz čistilišta. Ovo nas zahvaćanje sve više gura u  uzdignuće kako bismo bili podvrgnuti zakonima čistoga Duha, koji izviru iz Presvetog Trojstva.

Stoga prikazujemo naš život Isusu po Srcu Bezgrešne Majke Marije i Srcu Svetog Josipa, najvećeg pravednika, u zajedništvu sa Mističnim Tijelom Kristovim, kako bismo postali Živa Euharistija. Ovo je jedini način da dođemo do uskrsnuća, te postanemo nova stvorenja.

2. Naše djelovanje se sastoji u očitovanju Božjeg života koji teče svemirom, dinamičnog života. U Isusovoj poruci koja slijedi, ovo je očigledno.

Isus kaže: “Godina koja se otvara pred vama na neki način će biti lijepa, na drugi jako teška…bit će to teška godina za čovječanstva niskog svemira, na poseban način za Zemlju …” Tvrdi zatim da započinje : “duboko pročišćenje za katoličku Crkvu na Zemlji i druge kršćanske Crkve” te … “duboko pročišćavajuće djelovanje na Zemlji koje će proizvesti i velike patnje.”

Pomagat ćemo vam našim prikazanjem i molitvom. Pokazivat ćemo vam unutarnje prolaske, upozoravat ćemo vas na opasnosti i promjene koje trebate napraviti u vašem životu. Tko želi biti preobražen, normalno je da treba biti spreman mijenjati vlastiti život:  ponašanje, način molitve, sudjelovanja u sakramentima; normalno je da se želi odgovorno ponašati pred Bogom u situacijama u kojima će se nalaziti u ovoj godini.

Pozvani smo podignuti glavu, slaviti život te očitovati veliku nadu koju nam naš Spasitelj komunicira. 

” Svukli ste staroga čovjeka s njegovim djelima,
a obukli novoga
koji se uvijek obnavlja za stanje prave spoznaje
prema slici svoga Stvoritelja.” (Kol 3,10)

Prepuštajući vas sada Isusovim riječima, blagoslivljamo vas i pratimo s puno ljubavi.

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

 

Isusova poruka od 1. siječnja 2014. – Lijepa i teška godina

 “Djeco moja,

želim vam dati snažni blagoslov na ovaj prvi dan nove godine. Ohrabrujem vas da idete naprijed preuzimajući sve veću odgovornost prema događajima koji vas očekuju.

 Godina koja se otvara pred vama, bit će na jedan način lijepa, na drugi jako teška. Bit će lijepa za one koji su izabrali mene: tko je odabrao moj život imat će sve obilnije milosti. Doista, sve  milosti koje su bile odbačene od puno ljudi dat ću onima koji iskreno odgovaraju. Bit će to međutim teška  godina za čovječanstva niskog svemira, na poseban način za Zemlju: sve ono što nije učinjeno kroz ove godine, tisućljeća od strane kršćana ove Zemlje    teret je za sve ljude vašeg planeta. Stoga trebam početi duboko čistiti moj narod na Zemlji, trebam čistiti Crkvu.

Bit će to godina u kojoj ćete započeti vidjeti duboko pročišćenje katoličke Crkve i drugih kršćanskih Crkava, jer moje Ime ne može više biti korišteno za drugačije ciljeve od onih koji su na Slavu moga Oca. Moje ime na ovoj Zemlji često je bilo vrijeđano, zloupotrebljavano, iskorištavano za ciljeve drugačije od onih Božjih. Darovavši me vama, Otac vam je želio dati  njegov život, njegovu snagu, “snagu da postanu djeca Božja”  (Iv 1,12).

Nažalost mnogi  kršćani nisu koristili ovu snagu  za potvrdu i svjedočenje toga da su djeca Božja, nego naprotiv, da bi se utvrdili u svijetu i tako postali su djeca ovog svijeta.

 Bit će to godina dubokog i pročišćavajućeg djelovanja na Zemlji koje će isto tako proizvesti mnoge patnje. Nisam ja onaj koji će vam nanijeti patnju: patnja dolazi poradi vaših ne-izbora, ne-odgovora, od svih onih Da, koji su ustvari Ne. Ipak, nemate se čega bojati ako budete čvrsti u meni, ako budete vjerni, ako prije svega budete sjedinjeni sa mnom preko Srca Marijina i Josipova. Oni su bili tako sjedinjeni sa mnom da biti u njihovu srcu,potpuno je isto  kao biti u mojem.

Stoga  vas već od sada povjeravam njima; zazivajte ih, molite ih.  Budite sjedinjeni sa izvanrednim sredstvima ovog vremena: anđelima, Centralnom Jezgrom, ljudima vjernim Bogu, svetima i pravednicima.

 Ne govorim vam sve ovo da vas uplašim. Tko mene slijedi nema se čega bojati jer hodi u svjetlosti. (Iv 8,12) Pozivam vas da se oslobodite  svakog licemjerstva i lukavosti, jer ako se ne oslobodite potpuno vaše sebičnosti, trpjet ćete. Ja znam da ste vi izabrali život, ali ipak vas poznajem i znam da ste isto tako slabi. Postoji slabost koja ne dolazi od grijeha: to je slabost od stvorenja kao takva; ja se sagibam na tu slabost. Ipak postoji slabost koja dolazi od grijeha, oholosti, sebičnosti; ona ne samo da vas  čini slabima nego vas i uništava. (Iv 5,16). Postoji dakle slabost koja ne uništava stvorenja, ali postoji i  slabost koja ih uništava. Vi možete  razlikovati u vama samima kada ste slabi jer ste sagriješili i kada ste slabi jednostavno poradi toga jer ste stvorenja.

Stoga vam ponavljam ono što sam govorio mojim apostolima i učenicima: budite pažljivi kako slušate (Lk 8,18). Svaku riječ koiu čujete iz Evanđelja, iz poruka, iz svega onog što vam je dano, budite pažljivi da slušate na pravi način:   dopustite da moja riječ mijenja vaš život, jer inače će u  vama izazvati patnju i bit će vam na osudu. Ne želim da vam se to dogodi; naprotiv želim da budete slobodni, vedri, djeca Božja, sretna u kući njihova Oca. Stoga hrabro!

U ovoj godini očekujem od vas da evangelizirate Zemlju, ali polazeći uvijek od moje milosti, od jednostavnog života sa mnom sjedinjenog. Ne tražim od vas velike stvari, tražim da vaš život bude u dubokom skladu sa svim onim što ste kroz ove godine čuli. Ako to budete činili, tada će vas moja milost nositi  kao na orlovskim krilima. (Ez 19,4)

Blagoslivljam vas moja dječice i povjeravam vas mojoj Majci i Svetom Josipu. Molim vas da puno molite za čovječanstvo ove Zemlje, koje je tako daleko od mog Srca. Ovo činite, budite navjestitelji moga života i zlo vas  neće doticati, obećavam vam.

Blagoslivljam vas u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.”