Napredovati da budemo svjetlost svemira

 

od Tomislava Vlašića

4° dio 

Izabrati Boga i živjeti njegov život

 

 

Svaki korak prema Bogu otvara jedan novi korak za nas. Svijest da nam Bog govori i da ga možemo upoznati, o čemu smo govorili zadnji put, vodi nas u novi odabir i  sve bogatiju plodnost u Bogu. Potpomognuti smo također i porukom Svete Klare, koja je došla preko Stefanie Caterine 20. svibnja 2013 i objavljena na ovoj stranici, koja nas vodi da crpimo sa izvora života. U međuvremenu Gospa je govorila Stefaniji, 25. svibnja[1] glede njezinih ukazanja na Zemlji i na poseban način u Međugorju: ukazanja se uključuju u Božji plan “uglavljenja u Krista svega stvorenog na nebu i na Zemlji” ( Ef 1, 8-12 )

 

U Gospinoj poruci gore citiranoj, pronalazimo važne  točke za naše razmišljanje i naš odabir. Podcrtavamo neke važne točke:

Gospina ukazanja su trebala progresivno voditi, ovisno o ljudskoj otvorenosti, prema uglavljenju u Krista cjelokupnog svemira.

S početkom djelovanja izvanrednih Božjih sredstava (anđela, Centralne Jezgre i braće vjerne Bogu)” započela je finalna faza  aktualizacije  njegova plana uglavljenja u Krista cjelokupnog svemira”.

–  “ Božji plan više se ne zaustavlja”.

–  “Bog, međutim želi da vam bude objavljena istina o svemiru jer je istina o stvaranju koje Sotona ne podnosi. Ne podnosi postojanje ljudi vjernih Bogu koji ga ušutkavaju snagom njihova duha. Želi vas na svaki način spriječiti da upoznate ovu braću, boji se vašeg zajedništva s njima…”

–  Kao posljedica toga, Sotona ima strah od preobrazbe svemira u novo stvaranje.

– Na kraju slušamo žarku želju Majke: Stoga vas molim draga djeco, ne stavljajte zapreke pred Boga! Ne odbacujte iz straha ili uljudnosti što vam Bog želi objaviti. Nemate razloga bojati se novosti Božje, jer ona uvijek otvara za nadu, nikada nije opasna jer Bog želi samo vaše dobro”.

Razmišljajući o ovim točkama predpostavljam da osjećate potrebu za radikalnim izborom, jer je važan za vaš život, za život na Zemlji i za cjelokupni svemir. Trudit ću se pomoći vam  dajući vam neke točke:

1.  Istine gore naviještene su istine kršćanskog života. Jedina novost se sastoji u ovom: u sudjelovanju s odgovornošću prave djece Božje, življenju i objavljivanju istine; za to je potreban konkretan i discipliniran trud.

2. Započeti moliti i produbiti molitvu sve do ulaska u motrenje Boga i stvarnosti u njemu. Na taj način svatko postaje sredstvo manifestiranja Boga i stvarnosti u svemiru onakve kakva je u Božjem planu.

U poruci od Svete Klare, primijetili smo da je kontemplacija predviđena  za sve. Onda je isto tako i za djecu, za zaručnike koji žele postati sretni bračni parovi, za bračne parove koji ne žele vidjeti promašaj u njihovu sjedinjenju, za svaku osobu koja želi biti zdrava i nepokvarena, da ne govorimo o svećenicima, posvećenim osobama koji ne mogu niti zamisliti njihov poziv a da nije uronjen u kontemplativnu molitvu.

Slijedeći  misao Svete Klare u citiranoj poruci, nailazimo na jednu jaku točku: bez kontemplacije nema autentične vjere, ni nade ni ljubavi. Uvjerite se čitajući i meditirajući Evanđelje po Mateju 5. 6,7. Možete li staviti u praksu Božju riječ bez uranjanja u kontemplaciju, u živu želju za Bogom? Ne! Ostali biste podijeljeni u vama samima, površni, nesposobni staviti u praksu ono što Isus naučava. Isto vrijedi za cijelo Evanđelje i za svaku vjersku istinu: ostajete nezreli, nekompletne osobe. Ne! Vi ste pozvani ući u puninu. Autentična molitva vodi u autentičan život i obrnuto.

3. U kušnjama, krizama kroz koje prolazi čovječanstvo, u vama prevladavaju negativni osjećaji ili obilje milosti? Ako kontemplirate Boga, ako ste ga ozbiljno izabrali, u vama cvjeta život, proširuju se horizonti, te sa sigurnošću spoznajete da vas Bog vodi u obećanu novost, u život bez zalaza. Obračam se na poseban način kršćanima: imate na raspolaganju Božju riječ; darovan vam je Duh Sveti; imate sakramente. Pozvani ste uskrsnuti: manifestirajte u vama život živoga Boga.

 4. Želio bih vam dati jedan prijedlog: pozivam vas na sveopću molitvu za ubrzanje uglavljenja u Krista svega svemira; snažnu molitvu koja se uzdiže k Bogu.

Nakon Gospine poruke koju smo gore naveli, osjećam odgovornost pred Bogom  i u ime Centralne Jezgre pozivam vas na zajedničku molitvu. Polazeći od 30. lipnja, svake nedjelje u 8 sati započet ću s programom molitve, razmišljanja i blagoslova. Trudit ću se razvijati važne točke Božjeg programa uglavljenja u Krista svega svemira. Bit ću svjedok koji prikazuje život Isusu po Mariji, za vas i s vama, za svu djecu Božju.

 

Pozivam vas da duhovno sudjelujete u ovom trenutku tjedne molitve te umnožite broj sudionika informiranjem drugih osoba. Nakon  10 sati možete slušati razmišljanja i molitvu preko ove stranice.

Ako želite možete više produbiti ova razmišljanja odlaskom u naše kuće u Ghedi (BS)  i u  Međugorju.

S naše strane, započinjemo već od sada organizirati ovu našu tjednu točku, s nadom da će mnogi sudjelovati. Započnite i vi moliti.

Neka vas Bog blagoslovi, vodi i štiti.

 

 


[1]Usp. Gospina poruka od 25. svibnja 2013 pod naslovom: “Gospin plan u Međugorju” objavljena na ovoj stranici