Novi svećenici za novi narod

Predragi čitatelji,

donosimo vam još jednu poruku iz knjige 2012 Odlučujući izbor čovječanstva (od Stefanie Caterine i Tomislava Vlašića  u nakladi izdavačke kuće Luci dell’Esodo) koju smatramo jako važnom za ova vremena.

Pozivamo vas da molite zajedno s nama za skori izbor Pape. U vremenu smo rađanja novog naroda iz krila Očeva, te otvaranja svjetlije budućnosti za svu djecu Božju.

Želimo vam svako dobro.

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

Isusova poruka od 5. travnja 2012., Veliki Četvrtak


Novi svećenici za novi narod

 

„Blagoslivljam vas, dječice! Danas se nalazite pred novim prolaskom, rekao bih, tisućljetnim. Danas, u stvari, započinje posljednja faza pripreme za novo stvaranje jer počevši od danas začetnik zla, Lucifer, je definitivno izbačen iz mog naroda.

Sotona se potpuno uvukao u djelo Božje, još od početka. Tako kako se bio uvukao u djelo stvaranja, preko Lucifera, isto tako, se uvukao u djelo otkupljenja, preko Jude Iškariotskog, opsjednutog od Lucifera. Juda je bio uistinu opsjednut od Lucifera kojemu je posvetio samog sebe. Jedno određeno vrijeme je bio vođen osobnim interesima, bio je uz mene, poput fanatika: htio je uzeti dio moga Kraljevstva, osvajanjem počasnog mjesta. Bio je opijen snagom čudesa koja je vidio da činim, a koja je, isto tako, i on sam činio kada sam ga slao u poslanje, zajedno s apostolima i učenicima, kako bi me prethodili u mjestima koja sam trebao pohoditi. [1]

Nakon što je shvatio da ne će moći zadobiti od kraljevstva Božjeg ono čemu se nadao, te što je, u biti, zadatak jednog apostola kada je čuo moj govor o smrti na križu, pobunio se kao što je prethodno već učinio i njegov otac Lucifer. Na posljednjoj večeri, dao sam mu komadić kruha kao i drugim apostolima. Za ostale apostole ovaj komadić kruha, umoćen u vino, predstavljao je pečat novog i definitivnog saveza sa mnom; za Judu je bio pečat njegova saveza sa Sotonom, protiv mene.[2] Juda je primio moje tijelo i krv proklinjući me. Mnogi drugi, nakon njega činili su i čine, i danas, istu stvar.

Juda Iškariotski je bio mračni lik kršćanstva čija se sjena vijekovima širila na Crkvu: njegova izdaja je otvorila put apostolima i svećenicima nakon njega. Juda je bio preteča Antikrista; pripremio mu je put u Crkvi. Nakon njega, mnogi antikristi su se očitovali u mom narodu nastavljajući razarajuće djelo koje je Juda započeo. Na kraju će se očitovati Antikrist koji će doći sabrati sve što su antikristi sijali kroz povijest.

Juda je bio pozvan na novo svećeništvo koje sam ustanovio na Zemlji; novo jer je potpuno drugačije od onog koje je do tada djelovalo u izabranom narodu. Od posljednje večere i poslije, svećenik više nije trebao biti onaj koji prikazuje samo žrtvu životinja, nego onaj koji prikazuje samog sebe, u jedinstvu s mojom žrtvom za spasenje svih ljudi, a ne samo onih na Zemlji. Novi svećenik bi bio „onaj koji uglavljuje“ sve stvoreno u mene. Juda si je oduzeo taj zadatak odlučivši me slobodno izdati i predati velikom vijeću. Juda me prodao, ali prodajući mene prodao je sve darove koje je od mene primio, uključujući i dar novog svećeništva. Jedna velika rana otvorila se u Crkvi i još i danas vidite njezine posljedice: mnogi svećenici  tijekom vijekova su prodavali i prodaju same sebe i njihovo svećeništvo neprijatelju, nadajući se postići moć i povlastice. Traže ljudsko kraljevstvo, poput Jude.

Zašto sam pozvao Judu za apostola? Iz pravednosti! Stoga što je Otac želio, još jednom, staviti na kušnju rađajuću Crkvu, kao što je stavio na kušnju čovječanstvo tek stvoreno. Znajte da vas Otac uvijek stavlja na kušnju jer vam daje potpunu slobodu. Da, vaša sloboda je nepovrediva u Očevim očima, ali zauzvrat on traži vjernost. Stoga vas kuša, kao što je kušao i vaše praroditelje. Nastavljat će vas kušati sve do kraja vremena, sve dok ne prođe ovaj opaki naraštaj koji traži slobodu, ali odbija vjernost Bogu. Zatim će izrasti novi naraštaj: kažem vam da se već rađa.

Juda se mogao spasiti? Mogao se pokajati? Da, mogao je, ali nije htio. Nakon moje smrti, shvativši što je napravio, umjesto da se pokaje i uteče se milosrđu Božjem koje je uvijek na raspolaganju onome koji se pokaje, on je odbacio život i ubio se. Ovim zadnjim činom je pokazao još jednom svoj prezir prema Bogu. Između ostalog, tko se proda Luciferu treba znati čemu ide u susret: Lucifer oduzima slobodu onome koji mu se daruje i vodi u beznađe tko mu nije vjeran, suprotno od Boga, koji vas uvijek ostavlja slobodnima i prašta vam, ako se pokajete. Juda je potonuo u tamu svoje duše; bila je noć, također, kada me izdao. Uvijek je noć za onog koji izdaje život Božji.

Juda je bio mračni lik; uzaludni su svi pokušaji da mu se povrati čast, pod izlikom da je on „morao“ izdati me kako bi omogućio moju smrt i naravno vaše spasenje. O, bezumni ljudi! Tko vas je prisillio da me pribijete na križ? Niste li me mogli prihvatiti kao Sina Božjeg i dopustiti da vas vodim u istinu? Još više biste bili spašeni, da ste me prihvatili i častili kao pravog Boga, što doista i jesam. Ali vaša opaka narav, nije mogla drugačije nego ponoviti grijeh vaših očeva, koji zanijekavši Boga, više su voljeli živjeti bijednim životom daleko od Njega. Nije Bog izmislio križ, vi ste ga stvorili i vi ste me razapeli. Ne ponavljajte istu grešku i prihvatite me sada kao vašeg Spasitelja! Još uvijek nije kasno za promjenu vašeg života, prije nego Otac učini kraj ovom vremenu.

Vratimo se sada na govor o novom svećeništvu, koje sam došao ustanoviti na Zemlji, u korist cjelokupnog čovječanstva svemira. Ovo se svećeništvo još uvijek nije potpuno razvilo na Zemlji, unatoč svetosti mnogih, poradi neprijateljstva vašeg planeta prema Bogu, te uvlačenja zla u Crkvu, zbog Judine izdaje i drugih nakon njega. Novo svećeništvo potpuno djeluje u Centralnoj Jezgri i predodređeno je da dođe do punine u svem svemiru.

Kao što sam vam već pojasnio[3], svećeništvo Božjeg naroda se izražava u dvije specifične točke: opće svećeništvo, koje pripada svakom vjerniku i svećenici poslužitelji ili pastiri, tj. oni koji obnašaju svoje svećeništvo kao specifičnu službu, u pratnji naroda u hodu posvećenja. Svećenici poslužitelji prikazuju Bogu same sebe i sve one koji su im povjereni te se potpuno sjedinjuju sa mojom žrtvom. Na taj način, oni uglavljuju sve u mene: same sebe, zajednicu koju poslužuju, sveukupno čovječanstvo i sve stvoreno. Sjedinjeni sa mnom, Velikim svećenikom, svećenici poslužitelji se uzdižu Ocu u Duhu Svetom, zajedno s cijelim narodom.

Svećenici poslužitelji pozvani su od trenutka zaćeća; pomazani su za svećenike još u krilu majčinu. Ipak, Bog ih ne prisiljava da prihvate dar svećeništva: slobodni su u tome da se brinu ili ne za dar koji nose u sebi, te da mu pomažu rasti uz pomoć milosti. Kada sam pozvao dvanaestoricu apostola, nisam ih slučajno odabrao: odabrao sam one koji su bili pomazani za svećenike od trenutka zaćeća. Isto tako i Juda je to bio, ali je oblatio dar Božji, pokušavši se služiti njime za vlastite ciljeve. On je mogao biti dobar svećenik, da se htio odreći vlastite sebičnosti. Tada bi njegovo svećeništvo ponovno uskrsnulo, bez obzira na izdaju, samo da se pokajao: sve do zadnjeg trenutka, darovana mu je mogućnost, ali je nije prihvatio. Juda se nije pokajao, samo se uplašio onoga što je napravio. Imao je strah od Boga, jer ga nije ljubio; ljubio je samoga sebe i bojao se za sebe.

Juda i dalje djeluje u Crkvi: njegov pakleni duh djeluje izravno i neizravno preko njegovih nasljednika. Iskaljuje se prije svega na svećenicima, sa željom da ih zavede i dovede Luciferu. Juda je moćan duh i na čelu je Crkve koja je paralelna mojoj Crkvi koja djeluje unutar mog naroda kako bi ga uništila. To je „crna crkva“, crna kao i Judina duša. Nasljednici Judini su antikristi o kojima sam vam govorio. Oni pripremaju put Antikristu.

Tko će biti i odakle dolazi Antikrist? Izabrat će ga Lucifer jer mu je Otac to dopustio. Bog ne odabire antikriste. Bog ne može odabrati zlo jer on je najveće Dobro. Unatoč svemu, također i Antikristu će biti darovana mogućnost obraćenja, ako to bude želio jer Bog je dobar prema svima.

Antikrist će se očitovati na kraju, kada Lucifer shvati da je prisiljen prepustiti dobar dio svoje moći, jednom čovjeku. Lucifer zna da će izgubiti svoju beskorisnu bitku protiv Boga, ali u svojoj suludoj sebičnosti, ne odustaje i želi iskorijeniti sa lica Zemlje prave kršćane. Obećao je svojim sljedbenicima da će, na kraju vremena, poslati jednog svog poslanika koji će znati izbrisati zauvijek sjećanje na mene, te ustanoviti na Zemlji kraljevstvo tame, koje će se zatim proširiti na cijeli svemir. Sin Božji se utjelovio na Zemlji kako bi nosio riječ spasenja, vršio čudesa, te pokazao djelo Očevo. Lucifer je čisti duh i ne može se izravno utjeloviti; zato mu je potreban čovjek. Antikrist će biti njegov posljednji adut: bit će to jedan čovjek sa Zemlje koji će utjeloviti zlo i zavest će ljude uvjerljivim riječima, čudesima, jak u moći koju će mu Lucifer dati. On je u ratu protiv mene, te želi na sve moguće načine osujetiti moje djelo. Smatra se većim od Boga, te misli ukloniti Boga; u tome je njegova strašna krivnja.

Sada su čovječanstvo i Crkva došle do prekretnice: Bog stvara novi narod, on sam priprema svoju djecu. U ovom vremenu djelovanje Duha Svetoga je veliko i neprestano u onima koji su vjerni Bogu: vodi ih u puninu istine. Nitko ne može zaustaviti ovo tiho djelovanje u dušama, nijedan moćnik se ne može suprotstaviti istinitoj djeci Božjoj.

Ovaj novi narod treba biti definitivno oslobođen od duha Jude; od pokvarenosti. Stoga sam vam rekao da će se na ovaj Veliki Četvrtak dogoditi tisućljetni prolazak: danas, snagom koju sam primio od svoga Oca, izbacujem jednom zauvijek duh Jude iz mog naroda. Neću dopustiti da se dogodi ono što se dogodilo u prvoj Crkvi. Nijedan izdajnik neće moći biti u mom novom narodu, obnovljenom odozgo, obnovljenom u duhu.

Od danas ću sve više privlačiti k sebi svećenike koje sam izabrao, od krila majčina za poslužitelje u novom narodu. Bit će to novi svećenici u službi novog naroda. Svećenici, potpuno sjedinjeni sa mnom, cjeloviti i sposobni živjeti u pravom zajedništvu s mojim narodom. Pozvat ću ih, probuditi, liječiti i poslati u moj narod. Jedan novi i sveti narod imat će svećenike po mom srcu.

Oni koji više budu htjeli ostati pasivni, koji budu imali strah od novosti ovog vremena, oni koji se budu držali za staro koje je predodređeno nestati, koji ne budu znali ostaviti svoje sebične interese, bit će stavljeni po strani. „Stari“ narod će biti podijeljen od onog novog. Nijedan „stari“ svećenik neće posluživat novi narod koji sa svoje strane neće više prihvaćati „stare“ svećenike. Novo vino bit će konačno stavljeno u nove posude.

Danas započinje s djelovanjem nova svećenička služba koja se rađa iz novog naroda; to je sjeme koje je Bog posijao a koje će niknuti u pravo vrijeme; za sada raste u tišini, ali će biti jako vidljivo. Kada kažem „novo“ ne mislim na nešto drugačije od svećeništva koje sam ustanovio na Zemlji: zovem ga novo jer će imati novu snagu jer će djelovati u novom narodu. Vrijeme u kojem živite je vrijeme punine: sve treba biti vođeno prema ostvarenju, također i svećeništvo koje do sada nije moglo potpuno djelovati sve do danas, radi pokvarenosti dobrog dijela Crkve. Bog, u stvari nije mogao ispuniti svoje svećenike predviđenom snagom jer mnogi od njih bi prodali tu snagu Luciferu.

Novi svećenik će se roditi iz naroda i bit će od njega prepoznat. Bit će pomazan od mene od trenutka zaćeća. Otac mi je naredio da pomažem svećenike jer sam Veliki Svećenik. Od trenutka pomazanja Duh Sveti preuzima prostor i započinje djelovati u onom koji je bio pomazan: vodi ga, poučava i u isto vrijeme vodi i poučava narod u kojem će svećenik djelovati. Tako će se svećeničko pomazanje očitovati u svoj svojoj snazi u onom koji je izabran, ako taj isti prihvati dar svećeništva i, ako je odlučio dati mi svoj život za narod. Narod će, sa svoje strane, pratiti budućeg svećenika u njegovu rastu molitvom i prikazanjem. U pravom trenutku, Duh Sveti će učiniti vidljivim svoje djelovanje u toj osobi; narod će prepoznati svećeništvo, potvrdit će ga i postavit će novog svećenika u službu. Na taj način će svećenik i narod jednoglasno razumjeti volju Božju. Novo svećeništvo će biti dakle plod djelovanja Božjeg i zajedničkog odgovora svećenika i naroda. Sve će biti vođeno Duhom Svetim.

 

Ne čudite se kada budete vidjeli čudesa koja bude vršio Duh Sveti u vjernom narodu. Zato duh Jude treba biti izbačen, inače nećete moći vidjeti čudesa. Juda je bio bitan akter u Luciferovim rukama, ali sada je prestao mučiti moj narod.

Novi svećenik neće više imati potrebu za hijerarhijskom investiturom jer će prepoznavanje  doći odozdo, od samog naroda. Između ostalog biskup koji položi ruke na jednog kandidata u trenutku ređenja, trebao bi to činiti u ime Crkve, tj. naroda. Na žalost, on to često čini u ime strukture koja se zove Crkva. Novi svećenik će biti izričaj živog naroda, a ne neke strukture.

Tako će novi narod hoditi prema novom stvaranju. Na kraju vremena, moje će svećeništvo ostati jedino u cijelom svemiru. Ja ću biti jedini Pastir u samo jednom neizmjernom narodu, koji će se sabrati sa svih strana svemira. Za sada, još uvijek je nužno prisutstvo svećenika među vama. Ponavljam vam: doći će nova vremena, pripremljena za novi narod koji će slobodno disati, te iz kojeg će izroniti novi svećenici jaki u Duhu Svetom.

Blagoslivljam vas i jamčim vam svoju zaštitu. Pratim vas ljubavlju u vašem hodu. Ni zašto se ne brinite, osim da budete meni vjerni. Ja ću izvršiti svoje dijelo.

Blagoslivljam vas, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“


[1] Usp.Lk 10, 1-12

[2] Usp. Iv. 13, 21-30

[3] Vidi Isusovu poruku od 12. studenog 2010 pod naslovom:

„Vi ste moj sveti narod“ već objavljenoj na stranici http://premanovomstvaranju.org, i ovdje je ponovno stavljena u dijelu pod naslovom: „Poruke orjentir“