Sretan Božić

Predragi čitatelji,

sada smo se već približili Božiću, i velikim događajima našeg spasenja kojih se prisječamo u ovom vremenu. Vjerujem da svatko od nas želi otvoriti svoj duh, milostima koje Gospodin želi spustiti na čovječanstvo, unatoč klimi slavlja, koje nema nikakve veze sa duhom. Naprotiv, rijetko se spominje Dijete Isus, sada već zamjenjeno sa Djedom Božičnjakom, koji se djeci predstavlja kao magična figura koja može ispuniti sve ono što se od njega zatraži; šteta što se to nikada nije dogodilo. Govori se o „magiji Božića“ ili o „duhu Božića“, to su sve termini koji nažalost prikrivaju prazninu koja je u mnogim srcima.

Ali mi znamo da će Isus još jednom doći među nas; doći će nam sa svjetlom života, sa nadom u jednu novu egzistenciju, koja nije ni san ni magija, nego jedna opipljiva stvarnost ispunjena srećom, za onoga tko je zna otkriti, darujući svoj život Bogu. Evo, čestitka koju vam želim uputiti upravo je ova: da možete otkriti u vama život Božji, hodeći po zakonima Duha, prema sve većoj i dubljoj, neposrednoj spoznaji Boga, koja vas vodi prema istinskoj sreći, pretvarajući vas u nova stvorenja.

Već je prošlo skoro godinu dana od kako smo otvorili ovu web stranicu, i ustanovili smo sa zadovoljstvom, da nas mnogi od vas prate s pažnjom i ljubavlju. To isto potvrđujem s moje strane i sa strane mojih suradnika; pratimo vas s ljubavlju kroz molitvu i prikazanje naših života, prinoseći vas svakodnevno Bogu.Kada  to ne bismo činili, dali bismo vam samo lijepe riječi i poruke, dok nas Božić prisjeća da se ljubav treba utjeloviti da bi bila vjerodostojna i djelotvorna. Stoga sam uvjerena da zajedništvo koje se stvara između nas nije ništa virtualno, kao što se danas često govori. Naprotiv, smatram da je autentično, jer Duh Sveti je onaj koji nas sjedinjuje i daje nam da se susretnemo. Za njega ne postoje granice ni barijere. Poznajemo se u Bogu, iako se vjerovatno sa mnogima od vas nikada nećemo osobno susresti; ali susrećemo se u Božjoj ljubavi, unatoč našim granicama, i to nam je dovoljno. Nismo se dakle slučajno sreli, preko ove stranice, to su susreti koji idu preko svakog ljudskog planiranja, jer dolaze iz vječnosti i utemeljeni su na istinskoj ljubavi, onoj Božjoj i stoga su najautentičniji.

Zajedno sa svima onima koji sa mnom surađuju, želim svima vama kao i vašim obiteljima sretan Božić i novu godinu. Neka vas ispuni svojim životom, naš Gospodin, koji je sama ljubav, po kojoj ćemo ostvariti naše najljepše snove.

U Kristu

Stefania Caterina

Sretan Božić