Vi ste Hram Božji

Pozdravljam vas predragi čitatelji! Približavamo se svetkovini Krista, Kralja svemira i nadam se da ste spremni dopustiti da Isus kraljuje u vašim srcima. Isus mi je povjerio za vas novu poruku, kao što je već i obećao, kojom nas želi voditi prema dubljem razumjevanju našeg unutarnjeg života. Predlažem vam je dakle, i molim zajedno s vama, da Isus zakraljuje u svakome od nas i u cijelom čovječanstvu.

Isusova poruka od 8. studenog 2010.

„Blagoslivljam vas, draga moja djeco, djeco toliko ljubljena i dragocjena. Doista ste dragocjeni i ljubljeni od Oca moga. Svatko od vas je stvoren kao dragocjeni kovčeg, u kojemu se čuva neizmjerno blago; a tako vas je malo koji to razumijete!

Sastavljeni ste od duha, duše i tijela. U vašem duhu živi Duh Sveti, Božanski Gost, koji vam objavljuje ljubav Božju kao i njegovu misao. Duh je prisutan u vašoj duši. On je centar vašeg bića. Stvoren je zato da bi spoznao Boga i da bi se s njim odnosio; u vašem duhu možete susresti Boga, jer baš tamo vam se Bog objavljuje.

Duša posjeduje duh i s njim je u odnosu i od duha prima život koji zatim prenosi tijelu. Tako duh, duša i tijelo tvore prekrasnu cijelinu koja od svakoga od vas čini hram Božji. Pitam vas dakle; kako to da se onda ne pokazujete onakvim  kakvi jeste? Zašto dopuštate duhu svijeta da vas formira na svoju sliku, čineći da u vama sve više blijedi slika Božje prisutnosti koju nosite u sebi? Pa ipak ste stvoreni da biste širili miris Božanskog života, oblikovani ste kao dragocjene vaze koje sadrže ljupki miomiris moga Duha.

Darovao sam život za vas, da bih ponovno podigao zidove vašeg hrama, upropaštenog istočnim grijehom vaših roditelja; uresio sam ove zidove dragocjenim kamenom, tj. krepostima, da bi vaš sjaj privlačio umorne hodočasnike koji prolaze putevima svijeta. Osvijetlio sam vaš hram svijetlom razuma; sazdao sam čvrste temelje mojom snagom koju vam neprestano darujem; opskrbio sam vas snažnim vratima slobode, koja samo vi možete otvoriti i zatvoriti.

Djeco moja, promatram vas s boli dok rasipate neizmjerni dar života, tražeći dobro u nečemu što je izvan vas, dok je ono u vama, u vašem duhu. Vi tražite nekog učitelja da vam pomogne da nađete smisao života i da vam govori o Bogu, a Bog je u vama. Tražite znakove i čudesa kao potvrdu vašoj slaboj vjeri, i ne vidite najveći znak, znak Božje prisutnosti koja je u vama. Koliko zlih učitelja vi slijedite, koji vas zbunjuju njihovim teorijama, sistemima, praznim riječima i ponekad lažima, koje vas ostavljaju žalosnima i bez ljubavi!

Uđite u odnos sa Božanskim životom koji je u vama! Tako nećete više tražiti izvan vas snagu za život i rješenja vaših problema. Potrudite se otkriti ovaj najdublji prostor koji se nalazi u vašem duhu! Molite Duha Svetoga da možete osjetiti njegovu prisutnost i da vam prenese svoju snagu. On će to i učiniti i vodit će vas prema meni, otkrit će vam moje lice i objavit će vam moju misao. Ja ću vas obuzeti mojom ljubavlju i darovat ću vas mome Ocu, koji će vas primiti i ljubiti. Tada ćete biti doista sretni, jer ćete uživati u trajnoj prisutnosti Božjoj u vašem životu, i bit ćete pred njim u svakom trenutku licem u lice. Tako ćete moći razlikovati ono što je dobro, i prirodno ćete se usmjeriti  prema zakonima Božjim, kako biste živjeli s njim u skladu; živjet ćete u miru, jer će Bog biti vaš mir.

Neka vas ne plaši, ako vam se ovo što vam govorim učini teškim. Vi često pravite ovu pogrešku, kada mislite da preobrazba vašeg bića ovisi o vama samima, o vašoj snazi, religioznim pobožnostima, moralizmu ili vašem aktivizmu. Nije tako. Čak ni svi vaši ljudski napori ne mogu vas promijeniti. Važno je moliti i truditi se da budete bolji, ali sve to samo posebi nije dovoljno. Nikakav ljudski napor, ma koliko bio plemenit ne nosi u sebi snagu preobrazbe vašeg života. Potrebna je temeljna odluka; da Bog živi i djeluje u vama. Tada će Bog u vama učiniti najveće čudo, koje ni vi ni bilo tko drugi ne može izvršiti: a to je uskrsnuće vašega života. To je čudo koje samo Bog može učiniti za vas, svojom snagom koja ne poznaje zapreke, jer Bogu ništa nije nemoguće.

Vaš život se počinje mijenjati, kada ga darujete meni: u tom trenutku ja ispunjavam vaš duh sa mojim Duhom i obasjavam vaš razum za razumijevanje istinskog dobra. Tada vaše molitve bivaju snažne i vaši napori podržani snagom Božjom, ubrzavajući vašu preobrazbu. I ne primječujući, dan po dan vidjet ćete preobrazbu vaših misli, djela; počet ćete razumijevati ono što do juče niste mogli; malo po malo vidjet ćete kako isčezavaju vaši strahovi, strepnje; bit ćete puno jači i življi, jednom riječju novi ljudi. I to sve zbog toga što će moja ljubav djelovati u vama i ona će vas podizati, tješiti, povratiti vas s nježnošću na pravi put. Ljubim vas i želim vas vidjeti sretne i sjedinjene sa mnom.

Poradi toga vas molim da pođemo zajedno na ovo unutarnje hodočašće, koje vas vodi u centar vašeg bića, sve do svetog tabernakula vašega duha. Tamo ćete spoznati život Božji i konačno ćete ga živjeti. To je sveto putovanje na koje možete ići samo ako se meni potpuno predate, ako cijeli vaš život položite u moje ruke, da bih vas ja mogao voditi iznutra.

Povjerite mi sve, pa i vaše boli. Dopustite mi da ja riješim vaše probleme i da ozdravim vaše rane. Dopustite mi da vas oslobodim od svih tereta koji vas pritišću, od vaših uvjerenja koja vas guše. Prepustite meni zadatak da vas razriješim od svih veza sa svijetom: od njegovih moda, neuroza, žalosti, niskosti i od njegove neprolazne dosade. To je ono što vam svijet nudi; ispod njegovih blještavih i umjetnih svjetala skriva se samo tama i hladna samoća noći. Ne mislite li da zaslužujete mnogo više od toga? Vi ste djeca Božja, zašto želite živjeti poput robova?

Vodit ću vas prema tome da otkrijete blago prisutno u vama. Doći ćemo tamo, gdje nikada ne biste mislili da biste mogli stići. Kada iskusite snagu Božju u vama, i konačno budete svjesni vašeg dostojanstva, nećete tražiti ništa drugo doli Boga i njegov život. Znat ćete točno što i kako činiti u svakom trenutku. Imat ćete snage da pobjedite u svakoj borbi protiv zla. Znat ćete razlikovati i razmaskirati zle učitelje koji vas udaljuju od mene, iako vam o meni govore; vukovi preobučeni u janjce neće vas više zavoditi.

Želim da budete slobodni i da znate licem u lice gledati Boga, u vašem duhu. Potrebni ste mi kao živi hramovi moga Duha, u kojima će vaši bližnji moći prepoznati moju prisutnost i preko kojih će se izgraditi moje Kraljevstvo. Želim da budete škrinje pune blaga, a ne kartonske kutije pune bezvrijedne robe. Poradi toga uzdignite vaš pogled sa zemlje i upravite ga prema meni! Ja sam jedini Učitelj, i jedini put do Oca. Ako imate u mene povjerenja i darujete mi se potpuno, bit ćete sa mnom sjedinjeni, i ja ću vas dovesti k Ocu mome u sili Duha Svetoga.

Blagoslivljem vas u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“