Čuvati da bismo živjeli

19. ožujka 2020. – Svetkovina Svetog Josipa

Poruka Svetog Josipa

 

“Predraga dječice,

blagoslivljam vas i zahvaljujem vam za sav hod koji ste napravili kroz ove godine. Blagoslivljam vaše očinstvo i majčinstvo i sav narod koji vam je povjeren. Iako vam rijetko govorim, uvijek sam prisutan među vama zajedno sa Presvetom Marijom, mojom Zaručnicom.

Oduvijek sam smatran čuvarom Svete obitelji. Biti čuvari znači nešto vrlo široko; doista, svi ste čuvari jedni  drugih, Božjeg života i svake milosti koja vam je bila darovana. Čuvati  znači prije svega živjeti. Trebate čuvati da  biste živjeli, da biste se sjećali, da biste se uzdigli. Bez čuvanja Božjih stvari teško je uzdići se na Nebo. Ljudi na Zemlji rasipaju milosti  koje primaju i kojima su okruženi, površno ih prosipaju jer ih ne znaju čuvati.

Stoga vaš najveći unutarnji trud mora se sastojati u čuvanju onoga što ste primili. Bez čuvanja nema spoznaje, pa niti spomena. Vaš je prvi zadatak biti čuvari onoga što vam je objavljeno. Ne trebate se previše brinuti da biste drugima govorili i propovijedali, jer kada čuvate i spominjete se  onoga što imate, milost se širi preko vas; ne prosipa se nego se širi.

To smo radili  Marija i ja u Nazaretskoj kući: čuvali smo svaku riječ koja je izlazila iz Isusovih usta. Čitali ste u Evanđelju da je Isus, još  kao dječak, razgovarao s učiteljima iz hrama.[1] Njegova je mudrost bila beskrajna. To nas je Dijete neprestano poučavalo svojim životom, svojom prisutnošću i svojom riječi. Raditi s njim, u mojoj radnji, značilo je rasti u jednoj neprestanoj katehezi.

Maria i ja čuvali smo sve što nam je bilo govoreno. Naše Srce je bilo poput nekog sefa. Nismo  željeli zadržavati, nego čuvati. Čuvati ne znači zadržati Božju stvarnost za sebe ili je prisvojiti, već prije svega prepustiti da te stvarnosti prodiru duboko u duh i postanu jedan spomen, kako bi  malo po malo  bile darivane.

Svi biste vi trebali biti poput jedne kante stavljene pod mlaz vode s izvora: napuni se i potom se  počne prelijevati. Voda koja izlazi izlijeva se na zemlju i daje se velikodušno, dok se kanta ne prazni, nego se nastavlja puniti. Ova slika predstavlja čuvanje  o kojem vam govorim. Marija i ja čuvali smo u našim srcima sve ono što je Isus govorio i mi smo zajedno s Njim rasli. I vi tako činite. Vi ste doista pozvani čuvati i mudro upravljati onim što je Gospodin položio u svakoga od vas, od začeća.

Važno je također da sav narod čuva ono što je primio. Idete prema jednom vremenu velikih borbi za Zemlju. Ovih dana,  vidite da je već započela velika kozmička bitka između Dobra i Zla koja se treba odvijati na vašem planetu.[2] Što će trebati raditi Crkva Isusa Krista svega Svemira? Postupno će morati davati  svim ljudima dobre volje blago koje čuva u sebi. Nećete trebati i nećete moći dati sve svima, no trebat ćete razlikovati zdravim razumom  kome dati, a kome ne, ponašajući se pošteno i bez sukobljavanja  s bilo kojom vlašću i autoritetom. Vaš zadatak nije srušiti moćnike s prijestolja, jer to pripada Bogu. Vaš je zadatak živjeti i širiti oko sebe milost koju ste sačuvali i od koje ste napravili spomen tako da je postala dio vas. Riječ Božja mora se utjeloviti u vama.

Već sam vam govorio o djevičanskoj šutnji,[3] kojom možete sačuvati sve u vašoj nutrini. Ne mislim na jednu mrtvu šutnju, već na šutnju koja je život. Ona djeluje tako da sve što dan po dan primate od Boga, izvana i nadasve iznutra, postane dio vas. Za to vam je potrebna šutnja usana, ali još više, šutnja srca. Ne stavljajte si u glavu da propovijedate cijelom svijetu. Vaše djelovanje u duhu mora biti prevladavajuće, ono je kamen temeljac vašeg poslanja, kao što je bilo za Mariju i za mene.

Spomen  na događaje nije ostao zatvoren u Mariji i u meni: sve što čitate u Evanđelju o Isusovu djetinjstvu, a uistinu toga je malo, jer su mnoge stvari bile  izbrisane, tko bi ih mogao pripovijedati  ako ne nas dvoje? Mi smo davali osobama  plod naših iskustava, na pravi način i u pravo vrijeme. Ovako spomen postaje spoznaja i spoznaja se širi, jer je stvorena da se dijeli. Ako  nije podijeljena  na pravi način, spoznaja se pretvara u nametanje, u jedno površno davanje oduška sebi. Nažalost, mnogi kršćani prave od spoznaje koju posjeduju, koja je često racionalna, jedan izvor privilegija i jedno sredstvo moći, ali ne treba biti tako.

Moja je figura često bila marginalizirana, ali samo od onih koji su je htjeli marginalizirati. Svetci su me kroz povijest uvijek zazivali i bio sam im posebno blizak. Niti jedan svetac me nikada nije zapostavio. Međutim, to nije toliko važno. S druge strane, važno je da cijelo Mistično Tijelo Kristovo bude živo u vama. Zapravo, nije vam dovoljno spominjati se svetaca, nego je potrebno čuvati i spominjati se iskustava svetosti u Crkvi kroz tisućljeća. Ona je danas obogaćena i ojačana iskustvom vjernih čovječanstava i onih koji u cijelom Svemiru zazivaju Ime Isusovo. Iskustvo svetaca pripada vama, dio je ogromnog nasljeđa spoznaje kojeg imate u sebi, da ono što su živjeli sveci ne bude izgubljeno, nego da se izlijeva u sve  vas.

Spoznaja u Bogu podijeljena je između pripadnika naroda, ona nije u vlasništvu samo nekoga i nije  pretvorena u sredstvo moći. To je ono što radi Sotona: spoznaja koju posjeduje je sredstvo moći s kojim pritišće sve. U Bogu je, međutim, spoznaja podijeljena  u narodu i postaje sjećanje i spomen, uzdignuće i istinska znanost.

Moja Zaručnica i ja smo s vama i uvijek ćemo biti da bismo vam pomogli, no vi morate prihvatiti poteškoće i prepreke koje vam pribavlja destruktivna energija prisutna na Zemlji. Zar vi stvarno mislite da nas Herodova destruktivna energija nije dotakla? Možete li zamisliti kakve smo progone Marija i ja trpjeli? Iako smo bili zaštićeni izvanrednom milošću, ipak smo uvijek bili jedan muškarac i jedna žena, baš kao što je i Isus bio pravi Bog i pravi čovjek. Mi smo trpjeli, nadvladali i sve pobijedili u Ime Isusovo.

Antikrist želi preuzeti svu vlast na Zemlji. Bez obzira koristi li se nekim virusom, nekim atomskim oružjem ili bilo kojim drugim sredstvom. Važno je da vi znate da se ide prema bitki, ali Bog je taj koji drži u rukama uzde povijesti.

Antikrist ne može prijeći granicu koju mu je Bog postavio, on nema neograničenu moć, kao što se Sotona zavarava. On ima moć koja mu je dana od čovječanstva na Zemlji i ništa više, dok ste vi , s druge strane, u službi Boga i njegove svemogućnosti.

Sada trebate djelovati u tišini, s jednostavnošću, kako smo to radili Marija i ja, ne diskutirajući  ni s kim. Cijenite ono što ste primili i dopustite da djeluje primarna energija, koja je prisutna u svakom pojedinačno i cijelom narodu, tako da se suprotstavlja destruktivnoj energiji. U ovoj bitci niste sami: Crkva svega Svemira djeluje u zajedništvu s vama. Moći ćete trpjeti i nositi boli svijeta, ali nikada nećete biti nadjačani, niti previše progonjeni, jer sada Bog mora prevladati sa svojim četama.

U kušnji kroz koju prolazi Zemlja, poradi pandemije koronavirusa[4] vaša se  pobjeda podrazumijeva, jer ako budete imali vjere, ništa vam neće biti nemoguće, kako je Isus[5] rekao. Vi se borite oružjem vjere, nade i ljubavi. Međutim, morate biti oprezni kao što sam i ja bio  kada sam morao pobjeći u Egipat, iako sam bio zaštićen od Boga. Ali ne smijete se bojati, jer vjera vam ne dopušta da se bojite. Vi ste zaštićeni, ali radite ono što se od vas traži. Također ja sam se spremio na put ispuniti dužnost popisa. To me koštalo nevolja i muke za moju trudnu Zaručnicu, poradi svega što smo pretrpjeli, ali oboje smo se ponašali kao dobri građani. Isto tako i vi trebate biti dobri kršćani i dobri građani, poštene osobe.

Blagoslivljam vas zajedno sa Marijom i sa čitavim Mističnim Tijelom Kristovim, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.“

[1]Usp. Lk 2, 41-51

[2]Ovih dana na djelu je jedan velika pandemija, uzrokovana koronavirusom Covid-19, koja ubire mnoge žrtve te obvezuje građane mnogih nacija ostati u kućama kako bismo ograničili zarazu

[3]Vidi. „Preko Velike Barijere“, Izdanje Lucidell’Esodo 2008 na stranici 205-206

[4]Vidi nota 2

[5]Usp. Mk 9, 23